Hoge lichtsterkte lenzen

Hoge lichtsterkte en dito prijs. Maar absoluut de prijs waard.

De betere lenzen. En dat zie je! Vergelijk de foto's maar eens elders op deze site en bekijk de specifieke vergelijking in tabblad 'vergelijking lenzen'. Nadelen hebben ze ook. De prijs is navenant en het gewicht is ook hoger. Maar ik wil ze niet meer kwijt. Ze gaan bovendien 20 tot 30 jaar mee als je ze fatsoenlijk gebruikt. Ze zijn de investering dus echt wel waard.

Vast brandpunt

Sigma 105mm, F2.8

105mmEen fantastische lens voor macro fotografie. 1:1 macrofoto’s met een hoge lichtsterkte (f2,8). Goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs. Ik vond macrofotografie al leuk maar met deze lens is het helemaal te gek. Bovendien ook goed te gebruiken als portret lens. Daar ben ik zelf niet zo'n fan van maar toch.


 

Sigma 300mm, F2.8

Een gigant om mee te nemen (2,4kg) maar werkelijk een genot om300mm mee te werken. Maar dan alleen op statief. Op deze site staan foto’s van de 70-300mm zoomlens en van deze reus. Wat een verschil!

 

 

Zoomlens

Sigma 70-200mm, F2.8

70-200mm

De vervanger voor mij van de Sigma 70-300mm, f3.5-f5.6. Het gewicht een een stuk hoger maar de scherpte en lichtsterkte ook. En macro is ook mogelijk met deze fantastische lens. Wel wat lastiger om uit de hand een scherpe foto te maken.

Related Articles

Camera

Zoomlenzen

Statieven

Free Joomla! templates by Engine Templates