Statieven

Een stevige ondergrond voor trillingsvrije foto's.

Een goed statief kan het verschil maken tussen een goede en een perfecte foto. Zeker bij langzame sluitertijden. Bespaar niet op een goede tripod en let ook op het gewicht dat zo'n statief kan dragen. Niets zo vervelend dan dat een statief door zijn poten zakt met je dure camera er op.

Velbon RuP-40

apparatuur monopodEen monopod en eigenlijk onmisbaar. Eenvoudig in gebruik niet duur en gewoon lekker handig om in ieder
geval de vertikale trillingen en bewegingen mee tegen te gaan.

Manfrotto 055XBPRO

Tripod statief van maximaal 128cm. Bijna onmisbaar als ik mijn Sigma apparatuur tripod300mm, f2.8 gebruik. Een stevig en stabiel statief waar ook nog een gewicht aan gehangen kan worden voor extra stabiliteit. Goede degelijke kwaliteit voor een schappelijke prijs. Nadeel is dat er uitklapbare klemmen gebruikt worden. Hier blijf je wel eens mee haken en het bergt wat lastig op in mijn foto rugzak. Een alternatief van Gitzo is te overwegen maar die zijn het dubbele van de prijs. Voordeel van de Manfrotto, je kunt de middenarm ook dwars plaatsen wat handig is bij macrofotografie.


Manfrotto 488RC4 Balhead

apparatuur balheadEen statief uitbreiding waarmee je je camera in alle posities kunt manoeuvreren en die geplaats wordt op de tripod. Een stevige jongen en dat kan ik ook alleen maar adviseren. Denk aan de toekomst!


Sirui Gimbal head PH-20

apparatuur schommelkopZit je in een schuiltent of ben je voor langere tijd op een vaste locatie dan is voor snelle actie foto's is een schommelkop onmisbaar. Installeer je camera, balanceer hem en je kunt snel van links naar rechts en van boven naar beneden manoeuvreren. Ideaal voor de zwaardere combinaties van camera en lenzen maar ook fantastich als je hem voor macro fotografie gebruikt.

Related Articles

Camera

Zoomlenzen

Hoge lichtsterkte lenzen

Free Joomla! templates by Engine Templates