Overig

Extra materialen om het nog leuker te maken.

De overige materialen die het fotografie leven een stuk makkelijker en plezieriger maken.

Metz MECABLITZ 15 MS-1 Macro Flash

apparatuur metz flitser

De macroflitser voor op de Sigma 105mm f2.8 lens. (Kan overigens ook op de Sigma 70-300 F3.5-F5.6 met de bijgeleverde adapter ringen). Geeft je voordelen bij bewolkt weer maar ook bij zonneschijn. Door het gebruik van deze flitser kun je zelfs een diafragma aan van f45. Dat geeft in ieder geval meer scherptediepte dan zonder flitser. Niet iedereen is gecharmeerd van macrofoto's met een flitser maar het haalt wel je onderwerp uit de achtergrond. Die is vaak donkerder tot zwart namelijk ipv allerlei tinten groen als je insecten fotografeert zonder flitser. Ook te gebruiken bij portret fotografie met dezelfde lens.

 

LowePro Rover AW II

Misschien niet de handigste foto rugzak maar wel een waar je ook andere zaken mee kunt nemen apparatuur rugzakdan alleen foto materiaal zoals bv een fles drinken en je lunch. Het onderste compartiment is voor de foto apparatuur. Bovenin kunnen dan de andere zaken opgeborgen worden. Zeer degelijk en goed af te stellen zodat het draag comfort goed is. En dat is wel handig als ik de 300mm F2.8 en tripod statief meeneem. Dan sjouw je al gauw 8 kilootjes mee op je rug.

 

Schuiltent

SchuiltentDit had ik eerder moeten aanschaffen, een Stealth Gear Double altitude hide. Een hele mond vol en in het Nederlands schuiltent. Maar je merkt absoluut het verschil. De dieren zijn minder schuw of beter, ze hebben je niet in de gaten, en komen bijna in je tentje zitten. O.a. de dassen filmpjes op deze site zijn vanuit deze schuiltent gemaakt. En tijdens het wachten komen de roodboorstjes, mezen en winterkoninkjes op korte afstand even voorbij.

 

 

LowePro ProTactic AW II

Mijn oude foto rugzak begon wat te slijten dus maar naar een nieuwe uitgekeken. Uiteindelijk bij deze uitgekomen.apparatuur rugzak2 Een foto rugzak waar echt alles inpast. Lenzen, camera, eten, drinken, rijstzak en nog meer. Ook je statief neem je moeiteloos mee. Dankzij de afstelmogelijkheden en ergonomische rugzijde draagt deze foto rugzak erg comfortabel. Je kunt je apparatuur er op verschillende manieren uithalen: Bovenkant, 2 zijkanten onderaan en via de achterzijde. Sleutels klik je vast en ben je dus nooit meer kwijt. En je neemt je 15" laptop mee zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze die ongemerkt stelen. Een aanrader. Er is ook een kleiner broertje (laptop 13"): LowePro ProTactic BP 350 AW II.

Related Articles

Camera

Zoomlenzen

Hoge lichtsterkte lenzen

Free Joomla! templates by Engine Templates